Over Laskar

Laskar: sterk in verbinden!

 

Historie

In mei 1992 wordt Laskar Hardinxveld BV opgericht door Klaas de Kuiper. Er wordt gestart in een huurpand in Hardinxveld-Giessendam. Al heel snel groeit het bedrijf en zo ook het aantal werknemers. In 1996 wordt Tehaka uit Hilversum overgenomen. Hierdoor past Laskar niet meer in het huurpand. Er wordt een nieuw pand gebouwd in Hardinxveld en zo kan verdere groei gerealiseerd worden. Uiteindelijk wordt ook dit te klein en verhuist Laskar naar Gorinchem. Door de centrale ligging tussen de A15 en de A27 is Laskar voor zowel klanten als leveranciers goed bereikbaar.

Wat we doen

Laskar is importeur van de onderstaande hoogwaardige merken:

  • Cebora las- en snijapparatuur

  • Weldkar las- en snijapparatuur

  • Genset las- en stroomaggregaten

  • Speedglas beschermingsmiddelen

  • Kemper lasdampafzuiging

Naast deze apparatuur importeren en leveren wij ook alle lasbenodigdheden, zoals:

  • Autogeen en Propaan apparatuur en toebehoren

  • Las- en snijtoortsen

  • Lastoevoegmaterialen

  • Persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals lashelmen, handschoenen etc.

  • Lastoebehoren

Laskar levert uitsluitend aan internationaal geselecteerde dealers in zowel de automotive branche, als aan de technische en de lastechnische groothandels. Dus niet rechtstreeks aan particulieren en eindgebruikers (zoals scheepswerven, metaal- en constructiebedrijven). Neem contact met ons op voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Onze missie

We willen de beste zijn in ons vakgebied, door onze klanten te ontzorgen op lastechnisch gebied met behulp van ons totaalpakket lasapparatuur en lastoebehoren.

Wij zien dat in onze branche veel aandacht is voor de producten. Een goede lasser of technische groothandel, heeft echter niet alleen behoefte aan goede producten, maar wil ook ontzorgd worden. Met onze technische kennis, logistieke ervaring en totaalpakket aan producten zijn wij de beste partners voor onze klanten. Zij hebben één aanspreekpunt waar ze terecht kunnen, wat tijd en vaak ook geld oplevert.

Familiebedrijf

Laskar is een familiebedrijf. Onderlinge relaties, zowel met klanten als collega's, zijn belangrijk. In hoe we met elkaar onze missie om de beste te zijn in onze branche willen realiseren, speelt de manier waarop we samenwerken, onze cultuur, een belangrijke rol.

De kernwaarden die de identiteit van Laskar bepalen zijn:

Ondernemerschap

Wij zijn allereerst een bedrijf. Het is belangrijk dat we goede omzetten en marges halen. Daar starten onze werkzaamheden. Wij voeren gesprekken over omzetcijfers, we vieren grote orders en spreken elkaar aan als klanten zich niet goed behandeld voelen. Ondernemerschap staat ook voor initiatief nemen in ons bedrijf. Er is ruimte om met ideeën te komen, die uit te voeren. Alle werknemers van Laskar hebben een zekere mate van zelfstandigheid.

Omzien naar elkaar

Ondernemerschap is het begin. Maar daarbij is het misschien nog wel belangrijker dat de werknemers met plezier naar hun werk gaan, dat er een geborgenheid is door de kleinschaligheid. Dat er een goede balans is tussen je werk- en privéleven. Het karakter van het familiebedrijf - als familie kijk je ook naar elkaar om; je hebt het beste met elkaar voor - willen we in ere houden. De directie en de medewerkers hebben Laskar groot gemaakt en dat willen we in de toekomst ook zo blijven doen. Met elkaar voor elkaar.

Gelijkwaardigheid

De lijnen zijn bij ons kort. Klaas is daarvan altijd het voorbeeld geweest, door bijvoorbeeld zelf het magazijn te vegen. Natuurlijk vervullen we allemaal verschillende rollen en functies in het bedrijf, maar we zijn allemaal mensen en dus gelijkwaardig aan elkaar. We blijven dus werken vanuit een relatief vlakke hiërarchie.

Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn diverse voorbeelden van collega's die zijn doorgegroeid in ons bedrijf. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons voorop. Wij willen dat je werk doet, waar je goed in bent, wat je leuk vindt en waar je jezelf in kunt ontwikkelen.