Cobot lassen

Cobot lassen

Cobot lassen met de WK12 is snel, eenvoudig en werkt samen met de lasser.

Neem contact op! Vraag een demo aan!

Gemak dient de lasser...

In de maakindustrie is er een steeds grotere vraag naar het automatiseren en robotiseren van kleinere series laswerk met grote diversiteit en een constante kwaliteit.

Daarnaast wordt het steeds moeilijker om aan vakmensen te komen. Het repeterend laswerk wordt door de cobot uit handen genomen, waardoor de lasser zich volledig kan richten op het specialistische laswerk.

Hoe werkt het lassen met een cobot?

Een cobot is een collaboratieve robot. Dit houdt in dat een cobot uitermate goed kan samenwerken met mensen.

Voor het werken met een cobot is een operator vereist. De operator geeft de cobot via eenvoudig te programmeren software, instructies die de cobot zal opvolgen. De cobot zal de lasprofessional ondersteunen in het werkproces.

Dit maakt het mogelijk om een grote diversiteit aan kleinere series laswerk te automatiseren en robotiseren met een constante kwaliteit. Een cobot is, mits goed afgesteld, zeer betrouwbaar en nauwkeurig. Hierdoor neemt de cobot seriewerk uit handen van de lasser en kan hij zich richten op specialistisch laswerk.

Het programmeren en het geven van instructies aan de cobot is zeer eenvoudig. De 6 assen maken het mogelijk om in elke gewenste positie te komen, hierdoor kunnen ook rotaties gemaakt worden.

Voordelen van cobot lassen

  • Werkt samen met de lasser
  • Eenvoudig te programmeren
  • Lage investeringskosten
  • 24-uurs productie
  • Gebruik van huidige apparatuur mogelijk
  • Geen onderhoud aan de arm
  • Mobiel en multifunctioneel
Neem contact op! Bekijk het product hier!

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Neem contact op! Vraag een demo aan!

Passend op elk MIG lasapparaat

Een groot voordeel van de WK12, is dat het niet noodzakelijk is om een nieuwe, dure Mig pulse machine aan te schaffen bij de cobot. Indien gewenst, kan er gewoon gebruik gemaakt worden van de huidige apparatuur, want deze machine communiceert met praktisch alle merken en uitvoeringen, wat een forse investering scheelt. Indien het te lassen materiaal een Mig pulse vereist, is dat uiteraard ook mogelijk, maar het hoeft niet.

Simpel en veilig

Je hoeft geen programmeur te zijn om met de cobot te kunnen werken. Binnen enkele uren is de basis al onder de knie.

De cobot voldoet aan de laatste veiligheidseisen voor de collaboratieve robots.

Technische specificaties

Model: WK12
Gewicht: 33,3 kg
Max. draaglast: 12 kg
Max. bereik: 1300 mm
Herhalingsnauwkeurigheid: +/- 0,1 mm
Aantal vrijheidsgraden: 6 assen

Eenvoudige bediening

De Cobot wordt geleverd met een tablet waarmee u de Cobot kunt programmeren en eenvoudig kunt bedienen.

Download de brochure!

Bekijk het product hier!

Demonstratie

Is uw interesse gewekt en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u contact opnemen met ons of een vrijblijvende demonstratie aanvragen. De demonstratie kan plaatsvinden bij ons in het Experience Centre.

Van te voren willen we u vragen een proefstuk op te sturen naar ons, zodat wij de cobot goed kunnen afstellen. Vervolgens zullen we u uitnodigingen voor de demonstratie en laten werken wij ook met uw proefstuk.

Tijdens de demonstratie zullen wij u voorzien van belangrijke informatie en zullen we het gebruik van de cobot demonstreren. U kunt zelf kennis maken met de cobot en verschillende aspecten van de cobot testen.

Tijdens de demonstratie kunt u ook vragen stellen om er achter komen of de cobot aansluit bij uw werkzaamheden. Vervolgens kijken we samen met u hoe we deze het beste kunnen implementeren om seriewerk over te nemen van de lassers en uw klanten nog beter te kunnen helpen met producten van een constante kwaliteit.

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Installatie & Training

Indien u overtuigd bent van deze fantastische collaboratieve robot zullen onze specialisten deze cobot bij u komen plaatsen en installeren. De medewerkers van uw bedrijf zullen worden geïnstrueerd. Bovendien zal de cobot worden afgesteld op uw werkzaamheden, zodat de materialen en producten juist geproduceerd kunnen worden.

Ook zal er een training worden verzorgd waarbij de veiligheidsmaatregelen besproken worden. U ontvangt vervolgens een document, waarin u verklaard verantwoord om te gaan met de veiligheidsmaatregelen die bij deze machine aan bod komen.

Aftersales en nazorg

Na de demonstratie en installatie van uw cobot-lasapparatuur is het belangrijk om te weten dat u altijd op Laskar Las- & Snijtechniek kunt rekenen. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden bij eventuele problemen.

U ontvangt standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de WK12 cobot. In geval van storingen of problemen doen onze specialisten er alles aan om deze zo snel mogelijk op locatie op te lossen, zodat u uw werkzaamheden kunt blijven uitvoeren.

Laskar Las- & Snijtechniek biedt ook jaarlijkse keuringen volgens de huidige NEN-normen aan, evenals reparaties en onderhoudsdiensten om u te ontlasten.

Bovendien bieden wij training en bijscholing voor uw huidige en nieuwe medewerkers, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw cobot-lasapparatuur.