Cobot-lassen

Cobot lassen

Cobot lassen met de WK12 is snel, eenvoudig en werkt samen met de lasser.

Neem contact op! Vraag een demo aan!

Gemak dient de lasser...

De maakindustrie ondervindt momenteel een toenemende vraag naar het automatiseren en robotiseren van laswerk met grote diversiteit en een constant hoog niveau van kwaliteit, met name bij kleinere series. Dit komt doordat automatisering en robotisering kunnen leiden tot een efficiënter productieproces en dus lagere kosten en snellere doorlooptijden.

Naast de toenemende vraag naar geautomatiseerd laswerk, wordt het steeds moeilijker voor bedrijven in de maakindustrie om vakmensen te vinden. Het inzetten van cobots voor repeterend laswerk kan dit probleem oplossen, aangezien de cobot deze taken op zich neemt en de lasser zich kan concentreren op het meer specialistische laswerk. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënter productieproces, maar ook voor een hogere kwaliteit van het werk.

Hoe werkt het lassen met een cobot?

Een cobot, wat staat voor 'collaboratieve robot', is een robot die speciaal is ontworpen om naadloos samen te werken met mensen. Dit betekent dat cobots veilig en efficiënt kunnen samenwerken met menselijke operators in de maakindustrie, zonder dat extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Dit maakt cobots een ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun productieprocessen te automatiseren en te verbeteren, terwijl ze ook de veiligheid van hun medewerkers waarborgen. Door te investeren in cobot-technologie kunnen bedrijven profiteren van hogere efficiëntie, lagere kosten en betere kwaliteit van het werk.

Het werken met een cobot vereist een operator. Deze operator gebruikt eenvoudig te programmeren software om instructies te geven aan de cobot, die deze vervolgens zal opvolgen. Dit stelt de cobot in staat om de lasprofessional te ondersteunen in het werkproces, wat kan leiden tot hogere productiviteit en efficiëntie. Bovendien kunnen cobots worden geprogrammeerd om bepaalde taken op een constante en precieze manier uit te voeren, wat kan bijdragen aan een hogere kwaliteit van het werk.

Dankzij de betrouwbaarheid en precisie van cobots, is het mogelijk om een grote diversiteit aan kleinere series laswerk te automatiseren en robotiseren met een constante kwaliteit. Wanneer cobots goed zijn afgesteld, zijn ze in staat om seriewerk uit handen van de lasser te nemen, waardoor deze zich kan richten op specialistisch laswerk. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie van het productieproces, maar verhoogt ook de kwaliteit van het werk en vermindert de kans op menselijke fouten.

Het programmeren en het geven van instructies aan een cobot is relatief eenvoudig en gebruiksvriendelijk. De 6 assen van de cobot maken het mogelijk om in elke gewenste positie te komen, wat ook het maken van rotaties mogelijk maakt. Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om een breed scala aan laswerkzaamheden uit te voeren met een hoge precisie en consistentie. Daarnaast kunnen cobots snel worden omgeschakeld naar verschillende taken, waardoor het mogelijk is om te reageren op veranderende productiebehoeften en -eisen. Dit verhoogt de flexibiliteit en efficiëntie van het productieproces en stelt bedrijven in staat om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Voordelen van cobot lassen

  • Werkt samen met de lasser
  • Eenvoudig te programmeren
  • Lage investeringskosten
  • 24-uurs productie
  • Gebruik van huidige apparatuur mogelijk
  • Geen onderhoud aan de arm
  • Mobiel en multifunctioneel
Neem contact op! Bekijk het product hier!

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Neem contact op! Vraag een demo aan!

Passend op elk MIG lasapparaat

Een van de voordelen van het gebruik van de WK12 cobot is dat het niet nodig is om een nieuwe en dure MIG pulse machine aan te schaffen. In plaats daarvan kan de huidige apparatuur worden gebruikt omdat de WK12 communiceert met praktisch alle merken en uitvoeringen, wat een forse investering kan besparen. Als het te lassen materiaal echter een MIG pulse vereist, is dat uiteraard ook mogelijk met de WK12. Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om de cobot te integreren in het huidige productieproces zonder grote aanpassingen of investeringen.

Simpel en veilig

Een groot voordeel van het werken met een cobot is dat je geen programmeur hoeft te zijn om met de technologie te werken. Met de juiste training en begeleiding kan vrijwel iedereen binnen enkele uren de basisvaardigheden onder de knie krijgen.

De WK12 cobot voldoet aan de laatste veiligheidseisen voor de collaboratieve robots.

Technische specificaties

Model: WK12
Gewicht: 33,3 kg
Max. draaglast: 12 kg
Max. bereik: 1300 mm
Herhalingsnauwkeurigheid: +/- 0,1 mm
Aantal vrijheidsgraden: 6 assen

Eenvoudige bediening

De Cobot wordt geleverd met een tablet waarmee u de Cobot kunt programmeren en eenvoudig kunt bedienen.

Bekijk de WK 12 Cobot hier!

Bekijk het product!

Demonstratie

Bent u geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van onze cobot? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan. Deze demonstratie vindt plaats in ons Experience Centre en biedt u de mogelijkheid om zelf kennis te maken met de cobot en de vele voordelen van deze technologie te ervaren.

Voorafgaand aan de demonstratie vragen wij u vriendelijk om een proefstuk naar ons op te sturen, zodat wij de cobot nauwkeurig kunnen afstellen. Tijdens de demonstratie zullen wij u voorzien van waardevolle informatie en demonstreren hoe de cobot werkt. U kunt zelf verschillende aspecten van de cobot testen en vragen stellen om te ontdekken of de technologie geschikt is voor uw werkzaamheden.

Wij zullen samen met u bekijken hoe de cobot het beste geïmplementeerd kan worden om seriewerk van lassers over te nemen en uw klanten te voorzien van producten van een constante kwaliteit. Wij staan klaar om u te begeleiden bij het implementatieproces en u te helpen bij het realiseren van uw productiedoelstellingen.

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Installatie & Training

Indien u overtuigd bent van deze fantastische collaboratieve robot zullen onze specialisten deze cobot bij u komen plaatsen en installeren. De medewerkers van uw bedrijf zullen worden geïnstrueerd. Bovendien zal de cobot worden afgesteld op uw werkzaamheden, zodat de materialen en producten juist geproduceerd kunnen worden.

Ook zal er een training worden verzorgd waarbij de veiligheidsmaatregelen besproken worden. U ontvangt vervolgens een document, waarin u verklaard verantwoord om te gaan met de veiligheidsmaatregelen die bij deze machine aan bod komen.

Aftersales en nazorg

Nadat de demonstratie en installatie heeft plaats gevonden, kunt u aan de slag met het cobot lassen. Maar hoe nu verder?...

Laskar Las- en snijtechniek zal altijd voor u klaarstaan bij vragen of problemen. Onze lasspecialisten zullen u ondersteunen en mogelijke vragen beantwoorden.

Op de cobot WK12 zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Wanneer er zich storingen of problemen voordoen zullen onze specialisten er alles aan doen om dit zo snl mogelijk op te lossen bij u op locatie. Zodat u zo snel mogelijk de werkzaamheden weer kunt voortzetten.

Het is mogelijk om de machine jaarlijks door Laskar Las- en snijtechniek te laten keuren volgens de actuele NEN-normen. Eventuele reparaties en onderhoud kunnen wij ook voor u uit handen nemen, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Laskar Las- en snijtechniek biedt bovendien ook training en bijscholing voor uw (nieuwe) medewerkers aan.