Handmatig laserlassen

Handmatig
laserlassen

Laserlassen: snel, eenvoudig, verminderde warmte-inbreng, milieubewust en kostenefficiënt.

Neem contact op!

Wat is handmatig laserlassen?

Tijdens handmatig laserlassen wordt MIG/MAG lastoevoegmateriaal gelast door middel van een intense infrarood laserstraal. Hiermee kan staal, RVS en ook aluminium-plaatmateriaal erg effectief en snel gelast worden.

De las die gemaakt wordt bij het handmatig laserlassen is vergelijkbaar met die van een TIG las. Echter, door de verminderde inbreng van hitte, blijft de kwaliteit van het omringende materiaal hoger. Diktes van 0,5 tot 7 mm (staal en RVS) of 6 mm (aluminium) vormen, afhankelijk van de gekozen machine, geen uitdaging.

Ook kan er bij het nabewerkingsproces veel tijd gewonnen worden, doordat er veel minder afwerking nodig is. Zo hoeft u niet meer te slijpen en kunt u ook daar flink op besparen. Door de 100% inschakelduur is deze lasmethode uitermate geschikt voor zowel korte sessies als voor gebruik bij grote constructieprojecten.

Voordelen van deze lasmethode

  • Energiezuinig
  • Tot 4 keer sneller dan traditioneel lassen
  • Tot 65% minder verbruik van lastoevoegmaterialen
  • Geen of nauwelijks nabewerking vereist
  • Nauwelijks vervorming
  • Minder warmte-inbreng
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • 100% inschakelduur
Bekijk product!

Bescherm uzelf en uw collega’s!

Bescherm uzelf en omstanders tegen de hinderlijke en gevaarlijke stralingen die bij het laserlassen vrijkomen. Creëer snel en eenvoudig een flexibele veilige laswerkplaats. Mobiel zwenkarm frame met een passief laserbeschermingsgordijn ML-6. Als lichtdicht materiaal is het gordijn geschikt voor lasergolflengten van 200 tot 11.000 nm in het middelsterke bereik en is het volgens de DIN EN 12254:2012-04 norm gecertificeerd voor afscherming op laserwerkplekken.

Het meerlaags beschermingsgordijn ML-6 is geschikt voor gebruik rond laserzones in de laserklassen 3B, 3R en 4.

- Flexibel gebruik voor veranderende werkplekken;
- Gordijnen van meerdere zwenkarm frames kunnen met elkaar worden verbonden d.m.v. klittenband;
- Hoge mechanische flexibiliteit;
- Hoge laserbeschermingsniveaus, getest door DIN CERTCO;
- Volledig siliconenvrij;
- Laag gewicht per oppervlakte-eenheid van ca. 1200 g/m².

Beschikbare schermen en technische specificaties:
- Laser beschermingsgordijn ML-6 / 4000 x 2000 mm (BxH)
- Laser beschermingsgordijn ML-6 / 5000 x 2000 mm (BxH)

De frames met de beschermingsgordijnen ML-6 worden compleet geleverd en zijn leverbaar in verschillende afmetingen.

Frame A voor 1 x 5 m (totaal 5 m)

- Frame B voor 1 x 5 m + 1 x 4 m (totaal 9 m)
- Frame B voor 2 x 4 m (totaal 8 m)

- Frame C voor 2 x 5 m (totaal 10 m)
- Frame C voor 3 x 4 m (totaal 12 m)
- Frame C voor 1 x 5 m + 2 x 4 m (totaal 13 m)

Frame D voor 1 x 5 m (totaal 5 m)

Veiligheidsbril voor de lasser

Onze laserveiligheidsbrillen worden ontwikkeld in Europa en vervaardigd onder de strengste kwaliteitsnormen. Gecertificeerde laserveiligheidsbrillen zijn wettelijk verplicht als oogbescherming wanneer een risico voor gebruikers van lasersystemen niet kan worden uitgesloten. Laserveiligheidsbrillen zijn gecertificeerd volgens de geldende Europese normen (EN 207/208) - u kunt dus vertrouwen op de hoogste kwaliteit - want uw veiligheid is onze missie!

Laserveiligheidsbril WK 1080 (ook t.b.v. brildragers)
Filterkleur: Oranje
Glazen: Kunststof
Dikte: ca. 2 mm

Laserveiligheidsbril WK 1080 (ook t.b.v. brildragers)
Filterkleur: Groen
Glazen: Kunststof
Dikte: ca. 2 mm

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Neem contact op!

Efficiënter productieproces

In vergelijking met de traditionele TIG-lasmethode, is handmatig laserlassen tot vier keer sneller. De hoeveelheid werk die in dezelfde tijd verricht kan worden stijgt hierdoor drastisch. Door de efficiëntie van het handmatig laserlassen kunt u straks meer projecten aannemen en opleveren, het is dus een geweldige investering voor de toekomst van uw bedrijf.

Vooraanzicht draadaanvoer

Het gebruiksgemak is hoog van deze handlaser. De bediening van het menu op het kleuren-touchscreen is in het Nederlands en zeer overzichtelijk. Ook het lasproces zelf kenmerkt zich door eenvoud. Het is vele malen eenvoudiger dan TIG lassen, iedereen met een klein beetje gevoel voor techniek kan het. U zult verbaasd staan hoe snel u het proces onder de knie heeft.

Milieubewust en kostenefficiënt

Niet alleen is de machine zeer energiezuinig, vergeleken met conventionele MIG-en TIG machines, ook is de benodigde hoeveelheid lastoevoegmaterialen veel minder dan bij deze traditionele processen. Tot wel 65% kan bespaard worden op uw (dure) toevoegmaterialen zoals roestvaststaal en aluminium. Dure slijpmaterialen worden ook verleden tijd door de verminderde nabewerkingstijd.

Kwaliteit van materiaal

De lasnaad die handmatig laserlassen legt is van ontzettend hoge kwaliteit. Het is vergelijkbaar met een TIG-lasnaad, terwijl het maximaal 4x sneller gelegd kan worden. Daarnaast wordt er minder warmte in het materiaal ingebracht en blijft de kwaliteit van het omringende materiaal gewaarborgd.

Veelzijdig in het verbinden van verschillende soorten materialen

RVS (roestvaststaal), laag gelegeerd staal en aluminium plaatmateriaal laten zich uitstekend lassen met de laser. Bij grotere naadopeningen kan lastoevoegmateriaal worden toegevoegd, wat wordt aangevoerd door een aparte draadaanvoerkoffer. Dit toevoegmateriaal kan o.a. gebruikt worden om te helpen met het opvullen van de lasnaden of het veranderen van de samenstelling van het smeltbad. De handlaser kan ook worden gebruikt zonder vulmateriaal. Dit betekent dat de te lassen opening tussen de twee delen niet meer mag bedragen dan maximaal 10% van de materiaaldikte, maar in geen geval groter dan 0.2 mm.

Te gebruiken draaddiameters: 0.8 mm - 1.0 mm - 1.2 mm - 1.6 mm

Download de brochure!

Bekijk de brochure hier!

Demonstratie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met onze hand laserlasmachine? Neem dan contact met ons op voor een afspraak en laat u overtuigen van het gemak, de snelheid en eenvoud van dit lasproces. De demonstratie vindt altijd plaats in onze demo ruimte.

Tijdens de demonstratie zullen wij niet alleen de technische mogelijkheden van de machine laten zien, maar zullen wij u ook wijzen op de belangrijke veiligheidsinformatie. Natuurlijk mag u onder begeleiding van onze lasspecialisten zelf de machine ook uitproberen en voelen hoe fijn deze machine last.

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Installatie & Training

Gaat u over tot het aankopen van deze fantastische machine? Geweldig en van harte gefeliciteerd met uw duurzame nieuwe aanwinst! Onze gespecialiseerde medewerkers zullen de machine bij u komen plaatsen en gereed maken naar uw wens, zodat u op de perfecte manier uw projecten kan opleveren.

Ook zullen uw eigen medewerkers opgeleid worden door onze specialisten, waarbij de focus van de training zal liggen op de techniek en de veilige omgang met de machine. Het is voor u en uw omgeving van uiterst belang dat er met de juiste veiligheidsartikelen wordt gewerkt. Daarom ontvangt u bij aankoop van deze handmatig laserlasmachine een document, waarin u verklaard verantwoord om te gaan met de veiligheidsmaatregelen die bij dit lasproces van toepassing zijn.

Aftersales en nazorg

Na de demonstratie, installatie en training, kunt u direct aan het werk met de handmatig laserlasmachine. Mocht het voorkomen dat er toch iets met uw machine aan de hand is, waar kunt u dan terecht?

Laskar las- en snijtechniek zal altijd voor u klaar staan bij vragen en/of problemen. Onze lasspecialisten zullen u ondersteunen en alle mogelijke vragen beantwoorden.