Tecna puntlasapparatuur

Laskar is de importeur van Tecna punt- en projectielasapparatuur voor de Benelux. Tecna is een van de belangrijkste leiders in de markt van de productie van weerstand lasapparatuur, heeft meer dan dertig jaar ervaring en is een baken van efficiency en professionaliteit in Italië en over de hele wereld.

Tecna S.p.A. is een onderneming gevestigd in Castel San Pietro Terme (BO) - Italië. Het is werkzaam op het gebied van weerstandlassen, sinds het begin van de jaren 70. In deze jaren is Tecna uitgegroeid tot een bekend bedrijf, gespecialiseerd in de productie van een breed scala van punt- en projectielasapparatuur.Tecna is actief in drie grote divisies:
  • Industriële Divisie: ontwikkelt en bouwt weerstandlasmachines ten behoeve van de metaalindustrie
  • Automotive Divisie: gericht op de bouw en ontwikkelingen van puntlasapparatuur voor de automotive industrie 
  • Balancers Divisie: houdt zich bezig met de productie en de distributie van deze veerbalancers, zowel voor Tecna machines als voor andere toepassingen.
Al deze divisies vormen de ruggengraat van Tecna. "Onze klanten komen naar TECNA, omdat ze weten dat ze te maken krijgt met een attente, geschoold personeel" vertelt men in de fabriek in Italië. "Ze hoeven ons alleen te vertellen wat er moet worden gelast en wij kunnen dan voorzien in een passende oplossing in lijn van hun specifieke eisen." Door deze aanpak heeft het bedrijf een aanzienlijk deel van de markt verkregen. TECNA is tegenwoordig een wereldwijde leider met distributeurs en agenten over de hele wereld en een steeds groter deel van haar omzet uit de export, met 50% van dat in Europa en 50% buiten Europa.

De Automotive divisie heeft bijgedragen aan de technologische innovatie bij TECNA. De vraag van de grote autofabrikanten, zoals Volkswagen en Ford, is een stimulans geweest om processen te perfectioneren. Dit heeft geleid tot typegoedkeuringen (homologaties) voor vele autofabrikanten.

TECNA streeft naar het behouden van het hoge niveau van technologische innovatie, te blijven zoeken naar nieuwe markten en om te werken met betrouwbare partners. Deze fundamentele uitgangspunten zijn de garantie voor een reeks belangrijke voordelen die TECNA aan klanten wil blijven bieden.

Een van die betrouwbare partners is Laskar als exclusief importeur voor de Benelux, waarmee sinds 1992 al wordt samengewerkt. Laskar is als importeur een ijzersterke partner op het gebied van las- en snijapparatuur! De puntlas- of weerstandlastechniek is een specifieke verbindingstechniek, die ook andere eisen stelt aan de leverancier. Denk bijvoorbeeld aan advies en begeleiding bij het productieproces. Daarom heeft Laskar hiervoor een aparte divisie met specialisten opgezet: www.laskar-puntlastechniek.nl