MIG MAG lassen met Weldkar lasapparatuur

MIG MAG lassen met Weldkar lasapparatuur

Aluminium, staal of RVS lassen door middel van het MIG MAG proces doet u met Weldkar las- en snijapparatuur. De lasapparaten worden ontwikkeld en gefabriceerd volgens de eisen en wensen van de professionele lasser in de Benelux. Weldkar las- & snijapparatuur bewijst zich keer op keer door de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van de machines, hierdoor kunt u lassen in een handomdraai.

De machines zijn af te stellen door middel van een paar knoppen en zijn voorzien van alle gebruiksgemakken. Het is mogelijk om de machine los of met kabel te bestellen, tevens is er ook de mogelijkheid om de machines met toebehorenpakket te bestellen. Hierdoor heeft u alle benodigdheden in huis en kun u direct beginnen met MIG MAG lassen.

Wat is MIG MAG lassen?

In de jaren zestig werd het MIG MAG lassen als een grote doorbraak in de laswereld gezien. Dit lasproces heeft een groot toepassingsgebied veroverd. Ongeleerd, laaggeleerd staal, corrosievast staal en vele andere non-ferromaterialen kunnen in verschillende lasposities worden gelast. Inmiddels is de lasapparatuur en de techniek achter dit lasproces drastisch veranderd. Het computertijdperk biedt nieuwe mogelijkheden. Zo zijn lasapparaten slim gemaakt en kunnen sommige lasapparaten leren van de gebruiker en zijn manier van werken voor een optimaal rendement. Uitgebreide studie van de lasboog en het digitaal aansturen van verschillende parameters heeft het MIG MAG proces verder geoptimaliseerd.

Bij het MIG MAG lassen wordt een boog getrokken tussen een continu afsmeltende elektrode en het werkstuk. De lasboog wordt omgeven door inert gas of actief gas. Voor het MIG lassen wordt vaak Argon gebruikt en voor het MAG lassen wordt vaak menggas gebruikt. De elektrode is een dunne lasdraad (0,8 tot 1,6 mm), die meestal op een haspel is gespoeld (0,5 tot 15 kg). Het MAG lassen kan uitgevoerd worden met massieve en gevulde lasdraden, terwijl het MIG lassen alleen met massieve lasdraden wordt uitgevoerd.

MIG lassen: Bij MIG lassen wordt gebruikt gemaakt van een inert gas. Dit inerte gas kan bijvoorbeeld argon zijn of een mengsel van argon met helium en waterstofgas.

MAG lassen: Bij MAG lassen wordt gebruik gemaakt van een actief beschermgas. Dit kan bijvoorbeeld koolstofdioxide (CO2) zijn.

Het voordeel van MIG MAG is dat het lassen half gemechaniseerd of volledig gemechaniseerd kan worden, hierdoor wordt het mogelijk een constant kwalitatief hoog lasproces te waarborgen.

Voordelen van het MIG MAG lassen:

  • er is een hoge stroomdichtheid mogelijk, omdat de stroomoverdracht zeer dicht bij de boog plaatsvindt;
  • als gevolg van de hoge stroomdichtheid is een hoge neersmelt en een grote lassnelheid te realiseren;
  • vanwege de kleine brandvlek kunnen met het MAG-kortsluitbooglassen relatief grote vooropeningen worden overbrugd bij het lassen van staal;
  • vanwege het zo goed als ontbreken van slak (bij massieve draad), is het nagenoeg niet meer nodig om het materiaal te ontdoen van slak;
  • het proces is makkelijk te mechaniseren en te automatiseren;
  • er zijn weinig krimp en krimpspanningen vanwege de beperkte warmte inbreng.

Nadelen van het MIG MAG lassen:

  • het is moeilijk werken in nauwe ruimtes, dit komt omdat MIG MAG lasmachines vaak vrij groot zijn. Ook zijn de draadaanvoerunit en de lastoorts star met elkaar verbonden, waardoor het werken minder flexibel is (er zijn wél kleiner MIG MAG lasapparaten verkrijgbaar);
  • het instellen en optimaliseren van de parameters op de lasmachine vereisen kennis van zaken, wel zijn er tegenwoordiger synergische apparaten die dit een stuk eenvoudigers maken;
  • de gasbescherming rond het smeltbad wordt makkelijk verstoord;
  • vergeleken met het MMA lassen (booglassen met beklede elektroden) zijn er (hoge) onderhoudskosten aan de toorts en draadaanvoereenheid.

Demonstratie MIG MAG lassen met Weldkar lasapparatuur bij u op locatie

Indien u interesse heeft in één van onze machines, maar nog niet volledig overtuigd bent is het mogelijk een demonstratie aanvraag te doen. Vervolgens kan er een demonstratie worden ingepland bij u op locatie of bij ons. Hier kunt u al uw resterende vragen stellen en zullen wij u alle 'ins' en 'outs' van de machine demonstreren.

Bekijk alle Weldkar MIG MAG lasapparatuur hier of neem contact met een van onze specialisten op, zij kunnen u voorzien van gratis advies of verdere informatie.

[[DEMO MIG MAG CONTACT]]

Interesse in een demonstratie? Neem contact op!

{{error}}