Handmatig laserlassen

Weldkar Handmatig Laserlasmachine

Wat is handmatig laserlassen?

Tijdens handmatig laserlassen wordt MIG/MAG lastoevoegmateriaal gelast door middel van een intense infrarood laserstraal. Hiermee kan staal, RVS en ook aluminium-plaatmateriaal erg effectief en snel gelast worden.

De las die gemaakt wordt bij het handmatig laserlassen is vergelijkbaar met die van een TIG las. Echter, door de verminderde inbreng van hitte, blijft de kwaliteit van het omringende materiaal hoger. Diktes van 0,5 tot 7 mm (staal en RVS) of 6 mm (aluminium) vormen, afhankelijk van de gekozen machine, geen uitdaging.

Ook kan er bij het nabewerkingsproces veel tijd gewonnen worden, doordat er veel minder afwerking nodig is. Zo hoeft u niet meer te slijpen en kunt u ook daar flink op besparen. Door de 100% inschakelduur is deze lasmethode uitermate geschikt voor zowel korte sessies of voor gebruik bij grote constructieprojecten.

Voordelen van deze lasmethode

  • Energiezuinig
  • Tot 4 keer sneller dan traditioneel lassen
  • Tot 65% minder verbruik van lastoevoegmaterialen
  • Geen of nauwelijks nabewerking vereist
  • Nauwelijks vervorming
  • Minder warmte-inbreng
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • 100% inschakelduur
Bekijk product!
Weldkar Handmatig Laserlasmachine Knoppen Weldkar Handmatig Laserlasmachine Toevoerunit Weldkar Handmatig Laserlasmachine Laspistool Weldkar Handmatig Laserlasmachine Bedieningspaneel

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden
Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Efficiënter productieproces

In vergelijking met de traditionele TIG-lasmethode, is handmatig laserlassen tot vier keer sneller. De hoeveelheid werk die in dezelfde tijd verricht kan worden stijgt hierdoor drastisch. Door de efficiëntie van het handmatig laserlassen kunt u straks meer projecten aannemen en opleveren, het is dus een geweldige investering voor de toekomst van uw bedrijf.

Weldkar Handmatig Laserlasmachine
Weldkar Handmatig Laserlasmachine Toevoegmateriaal

Gebruiksgemak

De bediening van de handmatige laserlasser is zeer gebruiksvriendelijk. Door het kleuren-touchscreen is de bediening erg overzichtelijk voor u. Daarnaast is de techniek van het handmatig laserlassen velen malen eenvoudiger dan het TIG-lassen.

De uitleg over handmatig laserlassen is zeer kort en met een beetje gevoel voor traditioneel lassen staat u verstelt hoe makkelijk het handmatig laserlassen te leren valt.

Milieubewust en kostenefficiënt

Niet alleen is de machine zeer energiezuinig, vergeleken met conventionele MIG-en TIG machines, ook is de benodigde hoeveelheid lastoevoegmaterialen veel minder dan bij deze traditionele processen. Tot wel 65% kan bespaard worden op uw (dure) toevoegmaterialen zoals roestvaststaal en aluminium. Dure slijpmaterialen worden ook verleden tijd door de verminderde nabewerkingstijd.

Kwaliteit van materiaal

De lasnaad die handmatig laserlassen legt is van ontzettend hoge kwaliteit. Het is vergelijkbaar met een TIG-lasnaad, terwijl het maximaal 4x sneller gelegd kan worden. Daarnaast wordt er minder warmte in het materiaal ingebracht en blijft de kwaliteit van het omringende materiaal gewaarborgd.

Download de brochure!

Weldkar Handmatig Laserlasmachine demonstratie

Demonstratie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met onze hand laserlasmachine? Neem dan contact met ons op voor een afspraak en laat u overtuigen van het gemak, de snelheid en eenvoud van dit lasproces. De demonstratie vindt altijd plaats in onze demo ruimte.

Tijdens de demonstratie zullen wij niet alleen de technische mogelijkheden van de machine laten zien, maar zullen wij u ook wijzen op de belangrijke veiligheidsinformatie. Natuurlijk mag u onder begeleiding van onze lasspecialisten zelf de machine ook uitproberen en voelen hoe fijn deze machine last.

Vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

Installatie & Training

Gaat u over tot het aankopen van deze fantastische machine? Geweldig en van harte gefeliciteerd met uw duurzame nieuwe aanwinst! Onze gespecialiseerde medewerkers zullen de machine bij u komen plaatsen en gereed maken naar uw wens, zodat u op de perfecte manier uw projecten kan opleveren.

Ook zullen uw eigen medewerkers opgeleid worden door onze specialisten, waarbij de focus van de training zal liggen op de techniek en de veilige omgang met de machine. Het is voor u en uw omgeving van uiterst belang dat er met de juiste veiligheidsartikelen wordt gewerkt. Daarom ontvangt u bij aankoop van deze handmatig laserlasmachine een document, waarin u verklaard verantwoord om te gaan met de veiligheidsmaatregelen die bij dit lasproces van toepassing zijn.

Weldkar Handmatig Laserlasmachine Training en Installatie
Weldkar Handmatig Laserlasmachine After Sales en Nazorg

Aftersales en nazorg

Na de demonstratie, installatie en training, kunt u direct aan het werk met de handmatig laserlasmachine. Mocht het voorkomen dat er toch iets met uw machine aan de hand is, waar kunt u dan terecht?

Laskar las- en snijtechniek zal altijd voor u klaar staan bij vragen en/of problemen. Onze lasspecialisten zullen u ondersteunen en alle mogelijke vragen beantwoorden.

[Wij zijn de beste binnen ons vakgebied]

Een greep uit ons assortiment

Las- en snijapparatuur

Bekijk lasapparatuur

Persoonlijke bescherming

Bekijk persoonlijke bescherming